مدير کل دفتر بهداشت و مديريت بيماري هاي طيور در رابطه با خبر شيوع بيماري آنفلوآنزاي پرندگان در کشورهاي همسايه گفت: خوشبختانه تا اين لحظه بر اساس نتايج پايش ها نگراني بابت آنفلوآنزاي مرغي نداريم.
وي با اشاره به اينکه در کشور ما بحث جابجايي پرندگان مهاجر، جابجايي پرندگان زنده در روستاها و عرضه پرندگان زنده را داريم، تاکيد کرد: نه تنها آنفلوانزا بلکه ساير بيماري ها ممکن است از اين طريق به انسان منتقل شود. بنابراين اگر مردم تلفاتي را در ميان پرندگان مشاهده کردند بلافاصله به سازمان دامپزشکي کشور اعلام کنند. اگر هم پرنده اي را مي خرند اين پرنده را از جاهايي بخرند که مشخص و شناسنامه دار است، طوري که افراد مطلع و سازمان دامپزشکي، سلامت آن مکان عرضه پرندگان را تاييد کرده باشد.
زين العابدين تهراني با تاکيد بر اينکه آنفلوانزاي پرندگان قابل انتقال به انسان است تصريح کرد : آنفلوانزاي پرندگان عليرغم اينکه شيوع آن به شدت شيوع آنفلونزاي انساني در بين انسان ها نيست و خيلي سخت از پرنده به انسان منتقل مي شود، اما اگر منتقل شود درصد تلفات و کشندگي آن بالا است و به همين دليل، مجامع بين المللي روي اين قضيه خيلي تاکيد دارند.
اين مقام مسئول خاطرنشان کرد: امسال مانند سال هاي گذشته، پيش بيني هاي متعددي براي برخورد با اين بيماري در کشور انجام شده است.
وي با اشاره به اينکه آنفلوآنزا، ارتباط نزديکي با ورود پرندگان مهاجر به کشور دارد و معمولا اين پرندگان، آلودگي را به کشور وارد مي کنند، تصريح کرد: برنامه مراقبت از آنفلوآنزا در سراسر کشور در حال انجام است. يک بخش از اين برنامه مراقبتي، مراقبت غير فعال است و به صورت تمام وقت و در تمام طول سال در کشور در حال انجام است، به شکلي که اگر گزارشي در مورد تلفات طيور به سازمان برسد، نمونه گيري ها را در اين ارتباط انجام مي دهيم تا در مورد وضيعت بيماري اطمينان حاصل شود.
مدير کل دفتر بهداشت و مديريت بيماري هاي طيور سازمان دامپزشکي با اشاره به اينکه در بخش ديگر مراقبت فعال انجام مي شود، اظهار داشت: اين مراقبت فعال معمولاً همزمان با فصل ورود پرندگان مهاجر يعني از نيمه شهريور انجام مي شود. از ۲۷ شهريور طرح مراقبت ملي از آنفلوآنزا را در کشور به اجرا در آورده ايم و تا پايان اين هفته نيز اين برنامه ادامه دارد.
وي با بيان اينکه اين طرح ۴۲ روزه انجام شده است، عنوان کرد: ما اين طرح را براي برخي از استان ها تمديد کرديم و به خاطر حجم گسترده نمونه برداري که نزديک به ۳۵ هزار نمونه سرمي و هشت هزار نمونه مولکولي انجام مي شود، تاکنون ۲۵ استان را مورد نمونه برداري قرار داده ايم.
زين العابدين تهراني در باره جزئيات طرح گفت: در اين طرح در مرحله اول به بازارچه هاي عرضه پرندگان زنده به خصوص در استان هاي شمالي مراجعه و از اين بازارها نمونه برداري مي کنيم و در مرحله دوم به ۸۰۰ روستا در سطح کشور به شکل تصادفي مراجعه کنيم، طوري که از طيور روستايي نمونه برداري انجام مي شود. در مرحله سوم به واحدهاي صنعتي مراجعه شده و نتايج آزمايشات بررسي مي شود.
وي افزود: هدف از اين برنامه اين است که حتي در شرايطي که گزارش از شرايط غير عادي در کشور نداريم، دست روي دست نگذاريم، بلکه در اين شرايط مراجعه مي کنيم تا مطمئن شويم ويروس آنفلوآنزا به صورت حاد يا فوق حاد در کشور وجود نداشته باشد. اين به اين معناست که اگر ويروس بخواهد در گردش باشد ولي ما تلفات و علائمي را نداشته باشيم، آن را شناسايي و اقدامات کنترلي خود را انجام دهيم.
منبع:سلامت آنلاين